Jablečná buchta s čokoládou

28. října 2007 v 11:05 | Chachina |  Chachininy oblíbené recepty
Suroviny: 6 větších jablek, 3 vejce, 250 g mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g cukru moučka, 1 lž. oleje, 2 lž. kakaa, 1 skořicový cukr (rozinky, strouhané ořechy), mléko; čokoláda na vaření a hera
Jablka oloupeme a do mísy nastrouháme nahrubo. V další nádobě vyšleháme z bílků tuhý sníh. Poté smícháme všechny přísady a pořádně promícháme - rozinky či strouhané ořechy přidat můžeme či nemusíme. Mlékem doředíme do správné "buchtové" konzistence. Dáme do vymazané a vysypané formy (plechu s vyšším okrajem) a pečeme asi 30 minut (než se těsto nelepí na špejli).
Buchtu necháme vychladnout.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření (dvě malé nebo jednu velkou) s půlkou hery a vychladlou buchtu jí polijeme. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy. Čokoládu můžeme ještě před úplným ztuhnutím posypat kokosem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Mirka Mirka | Web | 28. října 2007 v 11:22 | Reagovat

mňam, mňam, dala bych si , vypadají královsky:)

2 Chachina Chachina | 28. října 2007 v 20:33 | Reagovat

U nás doma je to největší hitovka. I synek, který na sladké moc není, je schopen sníst k snídani dva kusy :-)

3 - J - - J - | 28. října 2007 v 22:18 | Reagovat

Mirka : A chutnají královsky :o)))

4 hadimrcha hadimrcha | Web | 29. října 2007 v 15:30 | Reagovat

Báječné jsou ke kávičce, ještě si někdy naplácám nahoru šlehačičku, a je to ňamka k pohledání

5 pavla.k pavla.k | E-mail | 28. ledna 2009 v 20:31 | Reagovat

Jsem Licht na pečení,chci se zeptat jakou Mouku mám použít? keecalka@seznam.cz děkuji

6 Marcin.C Marcin.C | 4. února 2009 v 14:09 | Reagovat

Amateru je nas asi vic,  rad bych si buchtu rad udelal taky ale chybi mi tu dulezity detail o MOUCE.  =o/

7 Peťka Peťka | E-mail | 5. září 2010 v 12:21 | Reagovat

To byla nejrychleji snězená buchta v dějinách mojeho pečení :D

8 Petra Petra | 14. června 2012 v 12:37 | Reagovat

Většinou se do všech buchet dává mouka hladká. Aby byla jemnější.. Takže predpokládám, že i sem příjde hladká mouka. Zítra se do této buchtičky pustím. napíšu, jak si návštěva pochutnala..

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama