"Slaný štrůdl"

29. listopadu 2006 v 13:39 | Chachina |  Chachininy oblíbené recepty
Suroviny (na 2 záviny): 1 balíček listového těsta, 2 balíčky plátkového eidamu, 4 balíčky šunky (šunkového salámu), 1 vejce
Těsto rozválíme na plát asi 2 mm, potřeme rozšlehaným vejcem, poklademe šunkou, sýrem a opět šunkou, zatočíme do závinu, který shora potřeme vejcem (můžeme do něj přidat kari nebo pak posypat kmínem, záleží na fantazii) a dáme péct.
(Lze přidat na plátky pokrájená rajčata, cibuli, párek, aj.)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 LittleKey LittleKey | 29. listopadu 2006 v 19:29 | Reagovat

Já se těšil na humorný příběh o tom, jak jsi do štrůdlu místo cukru nasypala sůl, protože ti jinak hodná Karinka :-) nepozorovaně vyměnila nádoby a ono nic.

2 - J - - J - | 29. listopadu 2006 v 22:08 | Reagovat

LittleKey : Ty ses těšil na humorný příběh, zatímco já (a nejen já) se vždycky těším, až tuhle dobrotu Chachina zase upeče ;o)

3 Chachina Chachina | 30. listopadu 2006 v 0:08 | Reagovat

LittleKey: To by se ovšem Rubrika musela jmenovat spíše "Mé trapasy", a to by zabralo asi hoooodně místa ;-)))

4 LittleKey LittleKey | 30. listopadu 2006 v 11:44 | Reagovat

Dobrota to určitě. Já mám rád listové těsto a je mi vpodstatě jedno, co je uvnitř, jestli sladké nebo nesladké. Začínám slintat. Jdu na oběd.

5 Chachina Chachina | 30. listopadu 2006 v 19:42 | Reagovat

No, nechci se chlubit, ale s tímhle jsem měla zatím všude úspěch ;-) Je to jednoduché.. a dobré.

6 Monika Monika | 30. listopadu 2006 v 20:39 | Reagovat

Je pravda, že u nás je listové těsto v kurzu, protože se dá prostě rychle zpracovat. Taky tenhle slaný štrůdl děláme s modifikací - ještě osmahnem čínskou zeleninovou směs a přidáme dovnitř. Tuhle zeleninu normálně nemusím, ale ve štrůdlu je fajn :o)

7 Chachina Chachina | 30. listopadu 2006 v 21:34 | Reagovat

Jojo, slaný štrůdl je asi dost "profláknutý", ale moji chlapi ho prostě mají rádi, a proto je v téhle rubrice na čestném prvním místě :-)

(dobrá je taky varianta s mletým masem s benátskou mraženou zeleninou)

8 Sargo Sargo | 30. listopadu 2006 v 22:05 | Reagovat

Sakryš, do listového těsta se chystám pustit už sto let... ještě jsem ho nezkoušela. Ukecali jste mě, o víkendu jdu do toho! Mňam, se šunkou... :-D

9 Hannah Hannah | Web | 9. prosince 2006 v 12:55 | Reagovat

Moc děkuju, přesně tenhle recept jsem už dlouho hledala, při nejbližší příležitosti vyzkouším a už teď slintám :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama